Individueel traject

 

Ieder kind ervaart weleens angst en onzekerheid.

 

Het coachtraject van Boksend Groeien biedt op een laagdrempelige wijze hulp aan kinderen die net even dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Spelenderwijs en oplossingsgericht wordt aan de hulpvraag gewerkt.

 

Kennismakingsgesprek

 

Ieder coachtraject begint met een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de hulpvraag van u en uw kind. We bespreken of de hulpvraag passend is bij mijn begeleiding en praktijk. Zo niet, dan zal ik dit eerlijk melden en het kind doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening.

 

Intakegesprek

 

Wanneer u besluit om een coachingstraject bij mij te starten, dan plannen we een intakegesprek in. Graag verwelkom ik u, samen met uw partner en kind, in mijn praktijk. Zo kunnen we kijken of er een klik is tussen mij en uw kind. Het is erg belangrijk dat uw kind zich op zijn / haar gemak voelt bij mij, zodat we samen aan de slag kunnen gaan. Tijdens deze intake neem ik zowel ouder(s) als kind mee in mijn werkwijze. Er vindt dus, naast het gesprek, al direct een les plaats.

 

Boksend Groeien

 

Na het intakegeprek plannen we het start traject in. Het start traject bestaat uit 5 lessen ( intake les is hierbij inbegrepen). Een traject van 5 weken is het minimale wat nodig is voor verandering. Het programma Boksend Groeien biedt in deze afspraken de basis voor kinderen om zich sterker en weerbaarder te voelen en meer zelfvertrouwen te ervaren. Tussentijds zullen we evalueren met elkaar hoe het gaat en of er meer nodig is. Hoe langer we een traject kunnen inzetten, hoe meer verandering we kunnen realiseren. Of dit nodig is, is uiteraard afhankelijk van de hulpvraag en de ontwikkelingen gedurende het traject.

Een coachingsessie duurt circa 45 minuten. Er wordt altijd extra tijd gereserveerd voor vragen en/of terugkoppeling naar de ouders.

De intake duurt circa 60 minuten.

 

Certificaat

 

Wanneer het traject afgerond wordt plannen we een laatste les in. Dit kan een les zijn waarbij ouders aanwezig zijn ( zie hieronder) maar het kan ook een les zijn waarbij uw kind nog 1 op 1 met mij de puntjes op de i zet. 

 

Afsluiten met ouders

Wanneer gewenst sluiten we de coaching af met een les waar ook ouders, broertjes/ zusjes en/of andere familieleden welkom zijn. Zo kan uw kind laten zien wat hij/ zij geleerd heeft en gegroeid is.